Skötselråd

Genom att sköta om ditt kök håller det sig fräscht längre. Det är viktigt att veta hur varje yta ska behandlas eftersom de reagerar olika beroende på vilket material det är.

 

Luckor och stommar

Bäcklundas skåpstommar och luckor är folierade eller melaminbelagda, vilket gör dem enkla att rengöra. Ytorna bör rengöras med en fuktig trasa tillsammans med rengöringsmedel för hushållsbruk. Avlägsna rengöringsmedlet med en fuktig trasa och avsluta med att torka torrt för att inte vattnet ska tränga in i befintliga skarvar.

 

Tänk på att alltid torka av under diskbänken på skåpen och luckornas kanter eftersom de inte är avsedda att klara vatten som blir stående. Luckorna som är intill diskmaskinen bör torkas av efter varje diskprogram. Placera aldrig kaffebryggare eller vattenkokare så att ångan flödar mot underkanten på skåp eller luckor.

 

Svåra fläckar

Vid svåra fläckar på melaminytor kan 1 del aceton och 3 delar t-röd användas. På folierade luckor och stommar används istället lacknafta eller bensin för att rengöra hårt smutsade ytor. Använd aldrig stålull eller rengöringsmedel som innehåller ammoniak, då de har en slipande effekt som ytorna inte mår bra av.