Gör det själv-guide

Allt är enkelt när du vet hur du ska göra och vi tycker att det ska vara enkelt att byta kök. Därför har vi gjort en guide som förklarar hur du ska gå till väga. När du köper ett kök från Bäcklunda kan du göra allt själv, men ibland kan det vara skönt med lite hjälp på vägen. Hos oss kan du själv välja vilka delar du vill ha hjälp med och vad du vill göra själv.

 

1. Mäta

 Steg ett när du planerar att köpa ett nytt kök är att mäta. Vilket inte är särskilt svårt men det är viktigt att det blir rätt. Det som behöver mätas är rummets längd, bredd och höjd, väggarnas vinklar samt fönster och dörrar och deras placering. Kom ihåg att även markera ut vatten, avlopp, gas, el och element.

 

 

2. Planera

När du planerar ditt kök, börja med att skriva ner vad du gillar med ditt nuvarande kök och vad du vill förändra. Här kan du börja planera köket, låt din inre designer komma fram och din fantasi få flöda. Genom att spara ritningen, kan personalen i din butik fortsätta där du slutade och färdigställa köket. Du får med dig 3D-bilder, produktlista och offert för att du ska kunna fundera hemma i lugn och ro.

Rita kök »

 

 

3. Beställa

När du är nöjd med planeringen av ditt kök är det dags att beställa. Då är du välkommen till en av våra butiker. Tillsammans med dig går vi igenom ritningen. Önskar du vitvaror eller servicetjänster, ordnar vi även det. 

Hitta närmaste butik »

 

 

4. Leverera

Både köket och vitvarorna kan levereras hem till dig eller till någon av våra butiker. Köket levereras i platta paket som är enkla att lasta och frakta. Om du vill ha köket och vitvarorna levererade hem till dig tillkommer en extra kostnad. Vi strävar efter att kunna leverera ditt kök när du själv önskar. Bäcklundas sortiment finns på vårt centrallager.

 

 

5. Montera

Bäcklunda är producerat för att du ska kunna montera det själv och levereras med tydliga instruktioner. Köket kommer omonterat i platta paket. Om du vill kan vi montera köket åt dig och du får betala lite extra för den bekvämligheten. 

Monteringsanvisningar »

 

 

6. Finansiera

Hos oss finns det alltid möjlighet att delbetala ditt nya kök. Prata med någon av våra butiker. 

Hitta närmaste butik »